AMWatch

Danske venturefonde vokser i størrelse – men antallet falder

Danske virksomheder er dygtige til at tiltrække kapital i deres tidligere stadier. Til gengæld kniber det mere med finansieringen, når det kommer til ekspansionsfasen, viser analyser fra Vækstfonden.

Photo: Colourbox

I løbet af de seneste to årtier er danske venturefonde vokset i størrelse. Samtidig er der blevet færre af dem. Det skriver mediet Bootstrapping med henvisning til en analyse fra Vækstfonden.

"Ser vi på venturemarkedet helt overordnet igennem de seneste 20 år, så ser vi, at vi får færre, men større fonde med mere kapital under forvaltning og mere erfarne forvaltere. Derfor er afkastet steget godt og udvikler sig i den rigtige retning."

"Det betyder, at den underliggende udvikling i porteføljerne er god, og det er vigtigt for, at venturefondene kan blive ved med at rejse kapital i fremtiden," siger sekretariats- og analysechef hos Vækstfonden Ditte Rude Moncur til Bootstrapping.

Ifølge analysen fra Vækstfonden er danske virksomheder 5. bedst i Europa til at rejse kapital i seed- og early stage-fasen. Til gengæld lander de på en 13. plads, når det kommer til at tiltrække kapital i ekspansionsfasen.

Vækstfondens-analysechef peger på, at opfølgningsfonde og et spirende aktiemarked vil gøre det lettere for danske selskaber at rejse penge i de senere stadier.

More from AMWatch

Oil services investments and inflows help BankInvest in Q1

Net inflows have exceeded expectations at BankInvest in Q1. The EUR 20bn manager has been criticized for some of the investments in its sustainable flagship product, but CEO Lars Bo Bertram is proud that the EUR 12bn fund has managed to beat its benchmark despite massive gains for oil and gas.

Latest news

AMWatch job

See all jobs

See all jobs

Watch job

See all jobs

See all jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch