AMWatch

Vestas-formand i angreb på kapitalfonde: "De er det værste skidt i samfundet"

Bert Nordberg, bestyrelsesformand for Vestas, mener, at kapitalfonde ikke har respekt for de selskaber, som de investerer i.

Bert Nordberg, formand for Vestas. | Photo: /ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, har intet tilovers for kapitalfonde. Det fortæller han i et interview med Berlingske.

"Jeg er ikke populær, for jeg kan ikke lide kapitalfonde. Jeg synes, de er det værste skidt i samfundet. Jeg har et eksempel fra Danmark kaldet TDC, som de (kapitalfonde, red.) gik ind i, solgte alle faciliteterne, som TDC havde, de rensede selskabet for penge, og så satte de det tilbage på børsen. Det var kun en skal, og de tog så mange penge ud af landet. Jeg har aldrig tilgivet dem for det. Det er ikke den slags mennesker, som jeg kan lide. Jeg kan lide mennesker, som bygger langsigtede selskaber, der gør godt for samfundet," siger Bert Nordberg, der tidligere har været direktør for salg og marketing i televirksomheden Ericsson.

Han retter også kritik mod kapitalfonde uden for Danmarks grænser og fortæller, at han heller ikke bryder sig om Nordens største aktivistiske investor, svenske Cevian, og dennes medstifter Christer Gardell. Det bunder i, at Cevian fortalte, at de var langsigtede investorer i Volvo, men så valgte at sælge det til kinesiske ejere.

Vagn Sørensen, der var bestyrelsesformand i TDC gennem en stor del af kapitalfondenes ejerskab af selskabet, ønsker ikke at kommentere kritikken fra bert Nordberg. Christer Gardelll fra Cevian skriver derimod i en mail til Berlingske:

"Efter 11 års ejerskab solgte vi 8 procent af Volvo til Geely, som var hyldet i Sverige som udmærkede ejere (100 pct.) af Volvo Cars. At kalde os for landsforrædere spreder nærmest et komisk skær over Bert Nordberg."

Saxo Bank-ejer bliver største aktionær i Volvo

Svenske børsaktivister tjente milliarder på Danske Bank 

More from AMWatch

Danish FSA issues warning over SFDR implementation

The Danish FSA, Finanstilsynet, states that asset managers are using the EU’s sustainable finance disclosure regulation to signify quality, which is not the point of the legislation. In fact, the FSA states it is the opposite of what the EU intended.

Latest news

AMWatch job

See all jobs

See all jobs

Watch job

See all jobs

See all jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch