AMWatch

Medie: Kriseramt it-projekt til det offentlige forhindrede kapitalfonds salg af EG

Kapitalfonden Axcel forsøgte sidste år at sælge it-selskabet EG, som den har ejet siden 2013. Den problemfyldte it-løsning, KY, kan have været medvirkende til at sætte en stopper for salget, skriver Computerworld.

En pris på den høje side af 2,5 mia. kr. og et problemplaget it-system til det offentlige var to af årsager til, at kapitalfonden Axcel ikke havde held med dens forsøg på at sælge it-selskabet EG sidste år.

Det skriver Computerworld.

Ifølge mediet igangsatte Axcel og EG allerede i 2017 en proces, der skulle resultere i et salg af it-selskabet. Det bekræfter flere unavngivne kilder, som Computerworld har talt, uafhængigt af hinanden.

En central forhindring for salget var ifølge mediet det problemramte it-system Kommunernes Ydelsessystem (KY). Det endte med at koste EG en nedskrivning på næsten en kvart milliard kroner i 2017, og derfor valgte Axcel at sætte salgsprocessen på pause.

Hverken EG eller Axcel har ønsket at kommentere historien overfor Computerworld.

Strategisk review

Axcel oplyste til ITWatch i april, at kapitalfonden indledte et strategisk gennemsyn af EG med henblik på salgsmulighederne.

EG-ejer indleder strategisk gennemsyn af selskabet 

Dengang forklarede partner i Axcel, Christian Bamberger Bro, at det handlede om at få et fuldt overblik over it-selskabet.

"Vi er ikke gået i salgsmode, men vi er gået i gang med at lave et strategisk review af selskabet. Vi skal ganske enkelt se, hvad vi har i hænderne," lød fra Christian Bamberger Bro, der er Axcels ansvarlige for EG-investeringen.

Overfor ITWatch pegede Axcel-partneren på en børsnotering af EG, som en oplagt mulighed. Salg til en anden kapitalfond eller et it-selskab kunne også være en mulighed ifølge Christian Bamberger Bro.

More from AMWatch

Oil services investments and inflows help BankInvest in Q1

Net inflows have exceeded expectations at BankInvest in Q1. The EUR 20bn manager has been criticized for some of the investments in its sustainable flagship product, but CEO Lars Bo Bertram is proud that the EUR 12bn fund has managed to beat its benchmark despite massive gains for oil and gas.

Related articles

Latest news

AMWatch job

See all jobs

See all jobs

Watch job

See all jobs

See all jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch