Nordic Tankers solgt til japanske MOL

Det danske kemikalietankrederi Nordic Tankers har fået ny ejer. Efter seks års ejerskab har kapitalfonden Triton valgt at sælge rederiet videre til japanske MOL Chemical Tankers.
AF NIKLAS KRIGSLUND

Det danske kemikalietankrederi Nordic Tankers er blevet solgt til japanske MOL. Det oplyser parterne i en meddelelse.

Rederiet har været ejet af kapitalfonden Triton siden 2012. Tirsdag har fonden så valgt at indløse sin investering med et salg til japanske MOL Chemical Tankers, som er børsnoteret i Singapore.

De to parter fortæller intet om prisen.

Det står dog klart, at Nordic Tankers fortsætter med den nuværende ledelse med topchef Per Sylvester Jensen i spidsen. Rederiet beholder samtidig hovedkvarteret i Hellerup og kontorerne i Stamford, Texas og Bogota, mens alle ansatte fortsætter i deres arbejde.

Navnet bliver desuden ændret til MOL Nordic Tankers.

"MOL Chemical Tankers er et respekteret selskab med en succesfuld historie i kemikalietankindustrien med et stærkt kundefokus, der afspejler Nordic Tankers' strategi," udtaler CEO Per Sylvester Jensen i meddelelsen.

Sker efter slankekur

Nordic Tankers har en flåde på 19 kemikalietankskibe, mens MOL Chemical Tankers opererer 56 skibe i samme segment.

"Vi er glade for at overtage NT, som vil skabe en masse synergier med MOLCT i kemikalietankindustrien," udtaler Tsuneo Watanabe, topchef i MOL Chemical Tankers.

Salget af Nordic Tankers kommer efter en årrække, hvor rederiet har slanket sig kraftigt. Flere skibe og aktiviteter er solgt fra. Mest bemærkelsesværdigt var afskeden med Herning Shipping, som blev sendt videre til den norske investor Axel Eitzen for et år siden.

Per Sylvester efter salg: Tiden var inde til en industriel ejer 

Kapitalfonden Triton har desuden solgt Crystal Nordic, der var et joint venture mellem Nordic Tankers og Embarcadero. Det skete i slutningen af 2017, hvor den familieejede tyske rederigruppe Essberger overtog rederiet.

"Vi ser det her som et godt tidspunkt for en langsigtet industriel ejer til at fortsætte udviklingen af selskabet," siger Peder Prahl, director of the general partner i Triton, i en meddelelse.

Salget af Nordic Tankers til MOL Chemical Tankers ventes at gå igennem i starten af februar 2019.

Share article

Sign up for our newsletter

Stay ahead of development by receiving our newsletter on the latest sector knowledge.

Newsletter terms

Front page now


Further reading